Orthopedie

Orthopedie

In 1998 heeft David zijn RIZIV-nr behaald , na het behalen van zijn aspirant- en assistent- diploma in de Orthopedie – Schoentechniek.
Naast orthopedische schoenen op maat, maken wij ook steunzolen en sportsteunzolen. Als klassiek geschoolde in de orthopedie schoentechniek, werken we op de ambachtelijke manier, volledig op maat, geen prefabtoestanden.
De steunzolen worden vooralsnog niet gefreesd met CNC-machines, de zolen gaan van A tot Z door de handen van David. Niet dat deze gefreesde zolen van mindere kwaliteit zijn, maar tot nog toe is deze werkwijze nog niet geheel conform onze filosofie omtrent vervaardigen van orthopedische zolen.
Dit neemt niet weg dat digitaal inscannen van voeten of drukmetingen, een beter beeld kan geven van de probleemzones en we meer accuraat kunnen werken.
Wanneer u een voorschrift heeft van een geneesheer –specialist, kunnen we een getuigschrift meegeven voor de mutualiteit. Een gedeelte van het betaalde bedrag wordt dan terugbetaald. (vernieuwingstermijn patiënten <18 jaar: 1 jaar, >18 jaar : 2 jaar)
(geneesheren: Orthopedisch chirurgen, reumatologen, Specialist in heelkunde-traumatologie – Specialist in fysische geneeskunde – revalidatie –Pediaters – Neurologen – Neuropsychiaters)
Orthopedische schoenen:
Na maatname en afgifte van uw voorschrift, zorgen wij voor de aanvraag van vergoeding bij uw mutualiteit of verzekeringsmaatschappij.
Na de administratieve goedkeuring, worden de leesten, orthesen en passchoenen gemaakt. Uw keuze van schoenen is vrij, u kan kiezen uit 10-tallen leersoorten en kleuren. Hierna kunnen we starten met het maken van de eigenlijke schoen. We opteren voor het eigenhandig vervaardigen van de schoenen om zo eventuele kleine aanpassingen tijdens het productieproces nog te kunnen doorvoeren.
Ook na levering van uw schoenen (of steunzolen) , blijven we steeds klaar staan voor u: twijfel niet om ons te contacteren bij een probleem, aanpassingen zijn steeds mogelijk.
Wij werken op de ambachtelijke manier, volledig op maat!David Vos

Beenverkortingen

Zowat de helft van de bevolking heeft een beenlengteverschil of bekkenscheefstand zonder hier noodzakelijk last van te hebben.
Vaak krijgt men toch problemen en uit zich dat in lage rugklachten, pijn in de heupen of knielast…
Er wordt vaak geopteerd om dit verschil te compenseren door een zooltje in de schoen te leggen. Wanneer het verschil te groot is om in de schoen te verwerken, kunnen we de verhoging perfect onder de schoen verwerken. Bij de meeste schoenen kan de verhoging tussen de zoolmaterialen verwerkt worden zodat dit niet te veel opvalt.
Ook fietsschoenen kunnen zo aangepast worden wanneer de gevraagde verhoging niet kan ingepast worden in de schoenplaatjes. Hiervoor is het wel belangrijk dat de schoen een effen zool heeft zodat deze kan verwijderd worden, zonder de bovenmaterialen te beschadigen.

Herstellen van schoenen

Schoenmaker blijf bij je leest ! Na schoenmakerij en nadien opleiding orthopedisch schoentechnieker gevolgd te hebben , blijft dit de passie die ons elke werkdag opnieuw met plezier doet starten.
De schoenmakerij die vader Vos startte in 1986 en door ons werd overgenomen in november 2003, zal nog steeds blijven bestaan. We kunnen echter door de enorme groei in de orthopedie niet meer alle herstellingen aannemen en zullen selectief moeten zijn in de schoenen die we herstellen.
De grote opkomst van de buitenlandse schoenfabrieken, maakt dat de kwaliteit van de gebruikte materialen erop achteruit gegaan is. Vele schoenmakers zullen dit beamen, de zolen, rubbers en (kunst)leders vragen een langere en moeilijkere werktijd, er moeten verschillende soorten lijmen gebruikt worden en we kunnen geen garantie meer geven op blijvende herstelling.